Actueel

Blijf op de hoogte: Lees hier onze blogs en het laatste nieuws!

Ontdek boeiende artikelen en informatieve inhoud geschreven door experts in het veld. Laat je inspireren door analyses en nuttige tips die je kunnen helpen slagen. Mis geen enkel belangrijk nieuws of waardevol inzicht – abonneer je vandaag nog op onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief  Blogs

  Change management in jouw verbetertraject: in 8 stappen naar een succesvolle verandering

  In de meeste aanvragen die wij krijgen, ligt de focus op ICT-systemen en functionaliteiten en is er weinig aandacht voor de mensen die met de tools moeten werken. Skopos pakt het anders aan. Natuurlijk helpen we je bij het vinden van business software waarmee je jouw bedrijfsprocessen zo effectief mogelijk kunt inrichten. Maar daarbij stellen we altijd de medewerkers centraal, net als de bedrijfsdoelen waaraan de software moet bijdragen. Een nieuw systeem is immers slechts een hulpmiddel – alleen mensen kunnen processen borgen en verbeteren.

  Onze aandacht voor de mensen en de veranderingen waar zij mee te maken krijgen bij nieuwe business software zit in alle facetten van onze werkmethode ingebakken. Benieuwd hoe we zorgen dat medewerkers verandering omarmen? Dát lees je in deze blog.

  Blogs

  De onmisbare rol van CRM voor jouw bedrijf

  De marktdynamiek verandert voortdurend. Daarom is het voor bedrijven essentieel om niet alleen hun interne bedrijfsprocessen te optimaliseren, maar ook om krachtige en duurzame klantrelaties te bouwen. Een CRM-systeem, oftewel Customer Relationship Management-systeem, kan hierbij een belangrijke rol spelen. Deze tool helpt bedrijven hun klantgegevens en interacties te beheren, processen te automatiseren en de communicatie met klanten te verbeteren.

  Lees verder om te ontdekken waarom dit een goede investering is en hoe het bijdraagt aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het versterken van klantrelaties.

  Blogs

  Technologische innovatie: Een katalysator voor bedrijfsgroei

  Webinars/ Events
  Event bij Zuiver

  Ontdek de toekomst van bedrijfssoftware met Skopos en Zuiver

  In een wereld waar technologie de drijvende kracht is achter bedrijfstransformaties, nodigen Skopos en Zuiver je uit om een diepere duik te nemen in de evolutie van bedrijfssoftware. Sluit je aan bij ons exclusieve event op woensdagmiddag 12 juni 2024, op de inspirerende locatie van Zuiver in Westzaan en leer van de ervaringen van Zuiver en ervaar hoe de juiste technologische hulpmiddelen jouw bedrijf vooruit kunnen helpen.

  Nieuws
  de Skopos Podcast

  Dé Skopos podcast: over business software in de breedste zin van het woord!

  Ontdek de wereld van digitale bedrijfsinnovatie met Skopos, de onafhankelijke gids in de complexe reis door iPaaS, applicatie-architectuur en diverse vormen van business software. Laat ons je leiden naar de juiste digitale strategie voor blijvend succes.

   

  Blogs

  Implementatie van iPaaS: 8 cruciale voordelen voor jouw bedrijf

  Streeft jouw organisatie naar een vlekkeloze en efficiënte digitale opzet? Waarbij je op een schaalbare manier kunt groeien?

  Dan kan iPaaS (Integration Platform as a Service) als een kompas dienen voor verbeterde prestaties en gestroomlijnde systemen.

  Nieuws

  Uniek jubileumcadeau

  Een shout-out naar Norman Veger en Axel Stork van Hartman B.V. en Henk Smit, Joop Wilms en Wilma de Goede van Kees Smit Tuinmeubelen die namens Hartman B.V. en Kees Smit Tuinmeubelen ons 25-jarig jubileum extra speciaal hebben gemaakt met een speciaal cadeau: een fantastische tuinbank, met tuinkussens!

  Een mooi gebaar en zeker goed bedacht! We vinden het cadeau niet alleen superorigineel, maar het herinnert ons ook aan de goede relatie die we samen hebben opgebouwd.

  Heel veel dank namens Gerrit Vixseboxse en Ruud Haring en het hele team van Skopos. Deze bank krijgt een ereplekje op ons kantoor.

  Nieuws
  Taart bij TKF

  Taart bij TKF!

  Trots op onze recente mijlpaal bij TKF! Samen hebben we een gedetailleerde ERP-blauwdruk opgesteld. In deze Blauwdruk hebben we enerzijds de huidige en toekomstige informatiebehoeften geanalyseerd en gematched met het beoogde ERP-pakket. Anderzijds hebben we de kerngebruikers on-the-job opgeleid tot volwaardige procesdenkers, die samen met de applicatieconsultants van de leveranciers het systeem kunnen inrichten en doortesten.

  Blogs
  ERP vraagstuk

  Jouw ERP-vraagstuk gaat niet alleen over ERP – en dit is waarom niet

  Voor veel bedrijven lijkt een nieuw ERP-systeem dé oplossing te zijn voor hun uitdagingen. ‘Lijkt’ inderdaad, want in gesprek met Skopos blijkt dan vaak dat dit nieuwe systeem wel een belangrijke deeloplossing kan zijn, maar zelden de gehele oplossing is. ERP vult tegenwoordig namelijk niet meer alle informatiebehoeften van je bedrijf in. Hoe komt dat? En wat betekent dit voor het vervolgtraject?

   

  Blogs

  De gouden regels van goed contracteren

  Ooit vertelde iemand mij dat je het beste op je trouwdag al de voorwaarden voor je echtscheiding kunt vastleggen. Het idee achter deze gedachte is dat je juist op dit moment, wanneer je nog op een roze wolk zit, komt tot de meest schappelijke voorwaarden.

  Blogs
  Erp-selectie zonder goed bestek

  ERP-selectie zonder goed bestek kan écht niet meer.

  De bouw van een nieuw kantoor of fabriekspand wordt altijd gebaseerd op een goed bouwbestek. Dit is zo’n vanzelfsprekendheid, dat het eigenlijk nauwelijks uitleg behoeft. Een bouwbestek – de omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden, inclusief de van toepassing zijnde administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden – vormt het papieren fundament van elk bouwproject. Een nieuw gebouw of nieuwe fabriek is immers een serieuze investering, die je niet vijf keer per jaar uitvoert. Geen enkel bedrijf haalt het in zijn hoofd om voor een complete nieuwbouw zelf zijn bouwbestek op te stellen. Dat risico wil je niet nemen, dus hier haal je een deskundige voor in huis.

  Webinars/ Events

  Event “De AI revolutie”: het programma en routebeschrijving

  Welkom bij ons event “De AI revolutie: Ben jij klaar voor de toekomst van AI, ERP & Applicatie-architectuur?”, ter ere van het 25-jarig bestaan van Skopos. Op deze pagina vind je het volledige programma van het event en een routebeschrijving naar De Gasfabriek in Deventer. We kijken ernaar uit je te zien op deze speciale dag!

  Blogs

  Hoe een goed ERP-systeem jouw bedrijfsrendement verhoogt: 5 belangrijke verbeteringen

  In de huidige competitieve zakelijke omgeving is het maximaliseren van het bedrijfsrendement een continue uitdaging. Een belangrijk deel voor dit succes ligt in de keuze voor de juiste zakelijke softwareoplossingen. Denk daarbij aan een ERP-systeem.

  Een Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem is een softwareoplossing die de verschillende bedrijfsprocessen samenbrengt in één geïntegreerd systeem. Het centraliseert data van afdelingen zoals inkoop, productie, verkoop en financiën waardoor een uniform overzicht van bedrijfsactiviteiten ontstaat.

  Ontdek hieronder de voordelen van een ERP-systeem en hoe het jouw organisatie kan helpen om het bedrijfsrendement aanzienlijk te verhogen!

   

  Webinars/ Events

  Skopos 25 jaar! De AI Revolutie

  Skopos viert haar 25-jarig jubileum! Een kwart eeuw van toewijding aan vooruitgang en klantgerichte oplossingen heeft ons gebracht waar we vandaag zijn, en dat willen we graag met jou vieren. Want wie jarig is trakteert! Daarom nodigt Skopos jou als relatie uit voor het event:

  De AI-revolutie: Ben jij klaar voor de toekomst van AI, ERP & Applicatie-architectuur?

   

   

  Blogs

  “PLM? Zegt me niks!” – aldus de CFO!

  Veel bedrijven trekken aan een kar met vierkante wielen. De medewerkers zijn er zó druk mee dat er geen tijd overblijft om iets beters te bedenken. Door chaotische processen loopt de boel bepaald niet op rolletjes. Maar ach, we zijn eraan gewend geraakt…

  Nieuws

  25 jaar Skopos: samen steeds beter

  In mei 2023 is het precies 25 jaar geleden dat Skopos het levenslicht zag. Samen met twee compagnons startte directeur Gerrit Vixseboxse het bedrijf vanuit Borne. Lees hier het verhaal van Skopos.

  Blogs

  Angst grootste obstakel voor nieuwe software.

  In de wereld van moderne bedrijfsvoering is verandering onvermijdelijk. Evolueren en meebewegen met de snel veranderende marktdynamiek is cruciaal voor het behalen van succes. Het is dan ook geen verrassing dat veel ondernemingen nadenken over het implementeren van nieuwe businesssoftware. Maar wat houdt hen tegen? Het antwoord is vaak angst. Angst voor het onbekende, angst voor de mogelijke obstakels onderweg. Maar laten we eerlijk zijn, als angst jouw droom van efficiëntie, groei en succes in de weg staat, dan doe je jezelf en je bedrijf tekort.

  Blogs
  Ondersteunt de huidige business-software niet meer je bedrijfsdoelstellingen? Dan ben je wellicht toe aan een nieuw ERP-pakket.

  Zo selecteer je in 4 stappen een nieuw ERP-systeem.

  Dan ben je wellicht toe aan een nieuw ERP-systeem. Hoe pak je dit dan vervolgens aan? De volgende stappen helpen je op weg!

  Blogs
  Een werksessie met Skopos voor onafhankelijke selectie en advies van ERP, PLM, iPaaS en overige business software.

  Hoe maak je van een uitdagende Businesssoftware Implementatie een succesvolle reis?

  Als succesvolle ondernemer zie je mogelijkheden om je bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien. Dan is het logisch om te investeren in nieuwe businesssoftware. Maar na een goed selectietraject volgt niet zomaar een simpele implementatie. Het vereist ervaring, kennis en doorzettingsvermogen om het project te laten slagen binnen tijd en budget.

  Nieuws

  Skopos-uitje in Leeuwarden

  Op naar het hoge noorden.

  Een mooie traditie binnen Skopos is het jaarlijkse Skopos-uitje: met alle medewerkers maar ook met partners tijd doorbrengen met elkaar in een andere omgeving dan op kantoor of bij de klant. Dit jaar werd koers gezet naar het hoge noorden en wel naar Fryslân.
  Friesland, bekend om haar meren, dus er stond uiteraard een wateractiviteit op het programma.

  Blogs

  Snelle digitale transformatie van Skopos

  Is dit ook een kans voor jou?