Nieuws

Op naar het hoge noorden.

Een mooie traditie binnen Skopos is het jaarlijkse Skopos-uitje: met alle medewerkers maar ook met partners tijd doorbrengen met elkaar in een andere omgeving dan op kantoor of bij de klant. Dit jaar werd koers gezet naar het hoge noorden en wel naar Fryslân.
Friesland, bekend om haar meren, dus er stond uiteraard een wateractiviteit op het programma.

We werden dan ook ontvangen door Jan-Jacob Altenburg, director operations van een trouwe klant van Skopos, namelijk Wajer Yachts te Heeg. Na een rondleiding waar we van dichtbij konden bekijken hoe een boot in dit absolute topsegment wordt gebouwd was het eindelijk zover: met twee Wajer 55’ers mochten we zelf, voor even, de combinatie van kwaliteit, stijl en indrukwekkend vermogen ervaren op het Heegermeer. Zeer veel dank aan Jan-Jacob en zijn mensen die dit mogelijk hebben gemaakt!

Heerlijk eten en drinken

Afgemeerd werd, bijna, voor de ingang van Omke Jan te Woudsend waar het team van Nienke de Boer een (h)eerlijke lunch had voorbereid. Onze ‘captains’ brachten ons vervolgens terug naar Heeg vanwaar de reis werd voortgezet naar het Westcord hotel te Leeuwarden voor een heerlijk diner met uitzicht over de stad. Restaurant Élevé bevindt zich namelijk op de elfde verdieping van het hotel dus het was vanuit meerdere opzichten een diner op niveau!

“Gevangen” in rijke historie Ljouwert

De tweede dag begon met een rondleiding door de Blokhuispoort, de voormalige Strafgevangenis en Huis van Bewaring Leeuwarden. Het laatste onderdeel bestond uit een fietstocht door Leeuwarden onder leiding van een drietal gidsen die ons alles vertelden van de rijke historie van Ljouwert. Unaniem waren we het er over eens dat Leeuwarden een schitterende stad is voor een dagje uit!

Tijdens de afsluitende borrel werden de leukste momenten nog eens met elkaar gedeeld en gingen we huiswaarts, uitkijkend naar volgend jaar: wat zijn ze leuk, de Skopos-tripjes met zijn allen. Dank aan Monique voor het tot in de puntjes verzorgde uitje en we kijken nu al uit naar volgend jaar!