Skopos is Present. Investeren in je medemens.

Je bent een jonge vrouw. Je vindt dat het een rommeltje is in je huis en in je tuin. Je durft daardoor al jaren geen mensen meer in jouw huis te ontvangen. Je weet zelf ook niet waar te beginnen. En eigenlijk is de klus ook veel te groot voor jou alleen.

achtertuin
achtertuin
voortuin
voortuin

 

 

 

 

 

 

Wat is het dan een uitkomst dat er een groep vrijwilligers is die via Present Oldenzaal met jou de tuin op wil knappen. En zo gingen 6 collega’s van Skopos vrijdag 14 juli aan de slag. Zowel de voor- als de achtertuin werd aangepakt. Het onkruid had goed grip gekregen  op de tuin in de afgelopen jaren. Hele plaggen werden afgegraven en omgespit.

Hoe leuk is het om lekker in de buitenlucht aan het werk te zijn. Je komt tot hele andere gesprekken dan op kantoor. Daarnaast het besef hoe goed we het eigenlijk zelf hebben. Te mogen ervaren hoe gemakkelijk het is om ook bij een ander een stukje geluk te brengen. Even een paar uur helpen om de tuin van deze mevrouw weer werkbaar en onderhoudbaar te maken. Een investering in de toekomst van deze mevrouw.

Mevrouw wilde persé iets terug doen. Ze heeft heerlijke pizza’s voor de groep gemaakt.

Napraten en genieten van het heerlijke eten.

Haar kwaliteit is onder andere lekker koken. Hoe fijn is het dan dat je dat voor 6 mensen mag en weer kunt doen in je eigen huis.

Van alle kanten was dit een geslaagd project.
Volgend jaar zetten we ons weer in via Present Oldenzaal voor een Oldenzaler die onze hulp goed kan gebruiken.