Kunst in de tuin bij Skopos en MAS architectuur.

 

Kunstwerk  “Oase” verbeeldt de geschiedenis van ons fraaie kantoorpand.

In onze tuin is het kunstwerk “Oase” van Martin Oostenrijk en Heleen van der Veen te bewonderen.

oase kunst

In 1952 is, naar ontwerp van de Hengelose architect Bos, het Hervormde wijkgebouw Elim  gebouwd . Elim betekent: Oase. De naam is ontleend aan het Oude Testament. Het is de oase waar de Israëlieten verbleven na hun tocht door de Rode Zee. De plaatsnaam Elim betekent “Grote bomen” en is volgens de Bijbel de naam van een oase met twaalf waterbronnen en zeventig palmbomen. Na hun uittocht uit Egypte sloegen Mozes en zijn volgelingen hier hun kampement op. (Exodus 15:27, en Numeri 33:9).

erp selecties

 

Het gebouw was vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw in gebruik door het Rode Kruis, o.a. trombosedienst. Daar kennen de meeste inwoners van Hengelo het gebouw ook van. Het kruis, rechts in het kunstwerk, symboliseert dit.

Fietsroute

Naast bovenstaand kunstwerk zijn er nog 22 kunstwerken te bewonderen. Er is een leuke fietsroute uitgestippeld met een lengte van ongeveer 20 km en voert langs al deze kunstwerken die speciaal voor het HeArtGardens project 2017 zijn gemaakt.
De route is verkrijgbaar bij HeArtGallery, Drienerstraat 35 in Hengelo.kunst van Nanon Morsink

Er zijn verrassende beelden en installaties te bewonderen van Onno Dirks, Ton Duivenvoorde, Thomas Hartmann, Peter Hoogers, Aschwin Huiskes, Frans Kwakkenbos,  Nanon Morsink, Frans Zekhuis, Marloes Staal, Karin Wijnand, Daphne Riedijk, Henk Maassen, Lotje de Lussanet, Randy van Lingen, Bert Otter, Rob van Piekartz, Judith Schepers, Erik Staman, Johannes Zomervijver, Edo Zupan

Stap lekker op de fiets en bewonder alle mooie kunstwerken.