Actueel

Blijf op de hoogte: Lees hier onze blogs en het laatste nieuws!

Ontdek boeiende artikelen en informatieve inhoud geschreven door experts in het veld. Laat je inspireren door analyses en nuttige tips die je kunnen helpen slagen. Mis geen enkel belangrijk nieuws of waardevol inzicht – abonneer je vandaag nog op onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief



    Blogs

    Technologische innovatie: Een katalysator voor bedrijfsgroei

    Webinars/ Events
    Event bij Zuiver

    Ontdek de toekomst van bedrijfssoftware met Skopos en Zuiver

    In een wereld waar technologie de drijvende kracht is achter bedrijfstransformaties, nodigen Skopos en Zuiver je uit om een diepere duik te nemen in de evolutie van bedrijfssoftware. Sluit je aan bij ons exclusieve event op woensdagmiddag 12 juni 2024, op de inspirerende locatie van Zuiver in Westzaan en leer van de ervaringen van Zuiver en ervaar hoe de juiste technologische hulpmiddelen jouw bedrijf vooruit kunnen helpen.

    Nieuws
    de Skopos Podcast

    Dé Skopos podcast: over business software in de breedste zin van het woord!

    Ontdek de wereld van digitale bedrijfsinnovatie met Skopos, de onafhankelijke gids in de complexe reis door iPaaS, applicatie-architectuur en diverse vormen van business software. Laat ons je leiden naar de juiste digitale strategie voor blijvend succes.

     

    Blogs

    Implementatie van iPaaS: 10 cruciale voordelen voor jouw bedrijf

    Streeft jouw organisatie naar een vlekkeloze en efficiënte digitale opzet? Waarbij je op een schaalbare manier kunt groeien?

    Dan kan iPaaS (Integration Platform as a Service) als een kompas dienen voor verbeterde prestaties en gestroomlijnde systemen.

    Nieuws

    Uniek jubileumcadeau

    Een shout-out naar Norman Veger en Axel Stork van Hartman B.V. en Henk Smit, Joop Wilms en Wilma de Goede van Kees Smit Tuinmeubelen die namens Hartman B.V. en Kees Smit Tuinmeubelen ons 25-jarig jubileum extra speciaal hebben gemaakt met een speciaal cadeau: een fantastische tuinbank, met tuinkussens!

    Een mooi gebaar en zeker goed bedacht! We vinden het cadeau niet alleen superorigineel, maar het herinnert ons ook aan de goede relatie die we samen hebben opgebouwd.

    Heel veel dank namens Gerrit Vixseboxse en Ruud Haring en het hele team van Skopos. Deze bank krijgt een ereplekje op ons kantoor.

    Nieuws
    Taart bij TKF

    Taart bij TKF!

    Trots op onze recente mijlpaal bij TKF! Samen hebben we een gedetailleerde ERP-blauwdruk opgesteld. In deze Blauwdruk hebben we enerzijds de huidige en toekomstige informatiebehoeften geanalyseerd en gematched met het beoogde ERP-pakket. Anderzijds hebben we de kerngebruikers on-the-job opgeleid tot volwaardige procesdenkers, die samen met de applicatieconsultants van de leveranciers het systeem kunnen inrichten en doortesten.

    Blogs
    ERP vraagstuk

    Jouw ERP-vraagstuk gaat niet alleen over ERP – en dit is waarom niet

    Voor veel bedrijven lijkt een nieuw ERP-systeem dé oplossing te zijn voor hun uitdagingen. ‘Lijkt’ inderdaad, want in gesprek met Skopos blijkt dan vaak dat dit nieuwe systeem wel een belangrijke deeloplossing kan zijn, maar zelden de gehele oplossing is. ERP vult tegenwoordig namelijk niet meer alle informatiebehoeften van je bedrijf in. Hoe komt dat? En wat betekent dit voor het vervolgtraject?

     

    Blogs

    De gouden regels van goed contracteren

    Ooit vertelde iemand mij dat je het beste op je trouwdag al de voorwaarden voor je echtscheiding kunt vastleggen. Het idee achter deze gedachte is dat je juist op dit moment, wanneer je nog op een roze wolk zit, komt tot de meest schappelijke voorwaarden.

    Blogs
    Erp-selectie zonder goed bestek

    ERP-selectie zonder goed bestek kan écht niet meer.

    De bouw van een nieuw kantoor of fabriekspand wordt altijd gebaseerd op een goed bouwbestek. Dit is zo’n vanzelfsprekendheid, dat het eigenlijk nauwelijks uitleg behoeft. Een bouwbestek – de omschrijving van de uit te voeren werkzaamheden, inclusief de van toepassing zijnde administratieve, juridische en technische bepalingen, materialen en uitvoeringsvoorwaarden – vormt het papieren fundament van elk bouwproject. Een nieuw gebouw of nieuwe fabriek is immers een serieuze investering, die je niet vijf keer per jaar uitvoert. Geen enkel bedrijf haalt het in zijn hoofd om voor een complete nieuwbouw zelf zijn bouwbestek op te stellen. Dat risico wil je niet nemen, dus hier haal je een deskundige voor in huis.

    Webinars/ Events

    Event “De AI revolutie”: het programma en routebeschrijving

    Welkom bij ons event “De AI revolutie: Ben jij klaar voor de toekomst van AI, ERP & Applicatie-architectuur?”, ter ere van het 25-jarig bestaan van Skopos. Op deze pagina vind je het volledige programma van het event en een routebeschrijving naar De Gasfabriek in Deventer. We kijken ernaar uit je te zien op deze speciale dag!

    Blogs

    Hoe een goed ERP-systeem jouw bedrijfsrendement verhoogt: 5 belangrijke verbeteringen

    In de huidige competitieve zakelijke omgeving is het maximaliseren van het bedrijfsrendement een continue uitdaging. Een belangrijk deel voor dit succes ligt in de keuze voor de juiste zakelijke softwareoplossingen. Denk daarbij aan een ERP-systeem.

    Een Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem is een softwareoplossing die de verschillende bedrijfsprocessen samenbrengt in één geïntegreerd systeem. Het centraliseert data van afdelingen zoals inkoop, productie, verkoop en financiën waardoor een uniform overzicht van bedrijfsactiviteiten ontstaat.

    Ontdek hieronder de voordelen van een ERP-systeem en hoe het jouw organisatie kan helpen om het bedrijfsrendement aanzienlijk te verhogen!

     

    Webinars/ Events

    Skopos 25 jaar! De AI Revolutie

    Skopos viert haar 25-jarig jubileum! Een kwart eeuw van toewijding aan vooruitgang en klantgerichte oplossingen heeft ons gebracht waar we vandaag zijn, en dat willen we graag met jou vieren. Want wie jarig is trakteert! Daarom nodigt Skopos jou als relatie uit voor het event:

    De AI-revolutie: Ben jij klaar voor de toekomst van AI, ERP & Applicatie-architectuur?

     

     

    Blogs

    “PLM? Zegt me niks!” – aldus de CFO!

    Veel bedrijven trekken aan een kar met vierkante wielen. De medewerkers zijn er zó druk mee dat er geen tijd overblijft om iets beters te bedenken. Door chaotische processen loopt de boel bepaald niet op rolletjes. Maar ach, we zijn eraan gewend geraakt…

    Nieuws

    25 jaar Skopos: samen steeds beter

    In mei 2023 is het precies 25 jaar geleden dat Skopos het levenslicht zag. Samen met twee compagnons startte directeur Gerrit Vixseboxse het bedrijf vanuit Borne. Lees hier het verhaal van Skopos.

    Blogs

    Angst grootste obstakel voor nieuwe software.

    In de wereld van moderne bedrijfsvoering is verandering onvermijdelijk. Evolueren en meebewegen met de snel veranderende marktdynamiek is cruciaal voor het behalen van succes. Het is dan ook geen verrassing dat veel ondernemingen nadenken over het implementeren van nieuwe businesssoftware. Maar wat houdt hen tegen? Het antwoord is vaak angst. Angst voor het onbekende, angst voor de mogelijke obstakels onderweg. Maar laten we eerlijk zijn, als angst jouw droom van efficiëntie, groei en succes in de weg staat, dan doe je jezelf en je bedrijf tekort.

    Blogs
    Ondersteunt de huidige business-software niet meer je bedrijfsdoelstellingen? Dan ben je wellicht toe aan een nieuw ERP-pakket.

    Zo selecteer je in 4 stappen een nieuw ERP-systeem.

    Dan ben je wellicht toe aan een nieuw ERP-systeem. Hoe pak je dit dan vervolgens aan? De volgende stappen helpen je op weg!

    Blogs
    Een werksessie met Skopos voor onafhankelijke selectie en advies van ERP, PLM, iPaaS en overige business software.

    Hoe maak je van een uitdagende Businesssoftware Implementatie een succesvolle reis?

    Als succesvolle ondernemer zie je mogelijkheden om je bedrijf verder te ontwikkelen en te laten groeien. Dan is het logisch om te investeren in nieuwe businesssoftware. Maar na een goed selectietraject volgt niet zomaar een simpele implementatie. Het vereist ervaring, kennis en doorzettingsvermogen om het project te laten slagen binnen tijd en budget.

    Nieuws

    Skopos-uitje in Leeuwarden

    Op naar het hoge noorden.

    Een mooie traditie binnen Skopos is het jaarlijkse Skopos-uitje: met alle medewerkers maar ook met partners tijd doorbrengen met elkaar in een andere omgeving dan op kantoor of bij de klant. Dit jaar werd koers gezet naar het hoge noorden en wel naar Fryslân.
    Friesland, bekend om haar meren, dus er stond uiteraard een wateractiviteit op het programma.

    Blogs

    Snelle digitale transformatie van Skopos

    Is dit ook een kans voor jou?