Onafhankelijk advies, implementatiebegeleiding en maatwerkoplossingen voor je iPaaS-projecten

Skopos - De weg naar naadloze integratie met iPaaS

Wil jij eenvoudig en efficiënt al jouw bedrijfsapplicaties met elkaar verbinden? Stel je voor dat je een soort ‘stekkerdoos’ hebt voor jouw informatiesystemen, een rotonde waar alle data samenkomt en een Zwitsers zakmes waarmee je moeiteloos koppelingen tussen applicaties kunt maken. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een modern integratieplatform. Bij Skopos begrijpen we dat de wereld van integratie en iPaaS (Integration Platform as a Service) complex en uitdagend kan zijn, vooral als je zoekt naar de juiste oplossing voor je organisatie. Wij zijn er om je te begeleiden bij elke stap van dit proces, ongeacht of je een groot bedrijf, een middelgrote onderneming of een klein bedrijf bent. Als onafhankelijke iPaaS-adviseurs en implementatiepartners hebben we de expertise om je te helpen de juiste keuzes te maken en je integratieprojecten tot een succes te maken. Ontdek nu de kracht van iPaaS (Integration Platform as a Service) en maak moeiteloos verbinding tussen informatiesystemen in de cloud.

Onafhankelijk iPaaS advies en begeleiding

Integratieplatform als een Service (iPaaS)

In elke organisatie stromen verschillende data en worden diverse systemen gebruikt, zowel in de cloud als daarbuiten. Helaas werken al deze stromen en systemen vaak niet goed samen. Dit leidt tot problemen bij het openen van bijvoorbeeld een e-commercekanaal. De informatie op de website moet niet alleen actueel zijn, maar ook verbonden zijn met backend-systemen zoals voorraden en klantinformatie. Het is evenmin ideaal als servicemedewerkers telkens in verschillende applicaties moeten zoeken naar oplossingen wanneer klanten contact opnemen met de servicedesk. iPaaS, wat staat voor Integration Platform as a Service, biedt organisaties de mogelijkheid om verschillende applicaties, systemen en data met elkaar te verbinden en gegevens naadloos te laten stromen. Het stelt je in staat om complexe integraties te realiseren zonder de noodzaak van dure hardware of uitgebreide ontwikkeling.

Met iPaaS kun je:

 • Applicaties Integreren: Verbind jouw zakelijke applicaties, zoals CRM, ERP, e-commerceplatforms en meer, om gegevens te synchroniseren en realtime inzicht te krijgen.
 • Datastromen Optimaliseren: Zorg voor een soepele gegevensstroom tussen jouw interne systemen en externe partners, zoals leveranciers, klanten en partners.
 • Workflowautomatisering: Creëer geautomatiseerde workflows om repetitieve taken te verminderen en de efficiëntie te verhogen.
 • Realtime Analyse: Verzamel en analyseer gegevens in realtime om betere beslissingen te nemen en kansen te identificeren.
 • Schaalbaarheid: iPaaS-oplossingen zijn schaalbaar, wat betekent dat ze kunnen meegroeien met jouw bedrijf naarmate je behoeften veranderen.
 • Tijds- en Kostenbesparing: iPaaS kan je aanzienlijke tijd en kosten besparen in vergelijking met traditionele integratiemethoden.

Waarom Skopos voor jouw iPaaS-behoeften?

Het koppelen van oudere systemen kan een uitdaging zijn, maar zelfs bij nieuwere software werkt de onderliggende applicatiearchitectuur niet altijd optimaal mee. Tegelijkertijd willen veel organisaties meer halen uit hun applicaties, de klantreis verbeteren en gebruikmaken van nieuwe cloudservices. Dit heeft geleid tot een groeiende adoptie van cloudgebaseerde integratieplatformen zoals iPaaS. Bedrijven zien iPaaS als de ideale tool om hun data, processen en applicaties met elkaar te verbinden.

Het selecteren en implementeren van een integratieplatform vereisen een projectmatige aanpak. Een onafhankelijke partij met marktkennis kan hierbij van waarde zijn. Leveranciers hebben vaak de neiging om hun oplossing mooier en complexer te maken dan nodig is. Als Skopos garanderen wij een fit-for-purpose oplossing die aansluit bij jouw behoeften. Bovendien zijn er veel nieuwe en nog onvolwassen oplossingen op de markt, daarom scheiden wij direct het kaf van het koren. Tijdens de implementatie blijft een onafhankelijke partner waardevol, aangezien de meeste iPaaS-leveranciers geen implementatiemethodiek hebben. Onze expertise helpt bij de succesvolle implementatie van de iPaaS-oplossing bij jou als klant.

Onafhankelijk Advies: Skopos is een onafhankelijke adviseur, wat betekent dat we geen belangen hebben bij specifieke leveranciers of producten. Ons advies is volledig objectief en afgestemd op jouw unieke behoeften. Of je nu op zoek bent naar cloud-iPaaS, on-premises iPaaS, open source iPaaS of een andere variant, wij helpen je de juiste iPaaS-oplossing te vinden.

Partnerselectie: We begrijpen dat succesvolle integratie niet alleen afhankelijk is van de technologie, maar ook van de juiste implementatiepartners en leveranciers. Skopos helpt je bij het vinden van de meest geschikte partners die aan jouw eisen en verwachtingen voldoen.

Implementatiebegeleiding: Onze betrokkenheid gaat verder dan alleen advies. We staan aan jouw zijde tijdens de implementatiefase om ervoor te zorgen dat jouw iPaaS-oplossing daadwerkelijk wordt geïmplementeerd zoals gepland, binnen de gestelde tijd en binnen het budget.

Adviseur van Skopos tijdens een brownpapersessie om applicatiearchitectuur helder te krijgen.

De zakelijke voordelen van iPaaS

Wat is nu precies de meerwaarde van iPaaS voor jouw bedrijf? Hoe meer informatiesystemen je binnen jouw organisatie hebt, hoe meer potentiële integraties en mogelijkheden er zijn om deze systemen met elkaar te laten samenwerken. Aan de gebruikerskant biedt iPaaS gemak doordat er altijd vanuit één waarheid wordt gewerkt, wat processen versnelt en fouten verkleint. Vanuit technologisch perspectief biedt iPaaS het voordeel van een ‘low-code’ of zelfs ‘no-code’ benadering. Diepgaande programmeerkennis is niet langer vereist, dankzij kant-en-klare scripts. iPaaS geeft je controle over datastromen tussen applicaties, waardoor je direct meldingen ontvangt als er ergens een bericht niet aankomt en er geen informatie verloren gaat.

Skopos iPaaS-aanpak

Bij Skopos is onze iPaaS-benadering gericht op het bereiken van de juiste balans tussen mensen, processen en IT, specifiek bij iPaaS-selectie en implementatie. We beginnen met het begrijpen van jouw team, stroomlijnen bedrijfsprocessen en zorgen voor naadloze gegevensintegratie. Onze samenwerkingsgerichte aanpak leidt tot succesvolle iPaaS-projecten. Ontdek de kracht van Skopos voor jouw iPaaS-selectie en implementatie en bereik een optimale integratiebalans.

De unieke aanpak van Skopos

Onafhankelijk advies voor selectie en implementatie van iPaaS

iPaaS voor verschillende sectoren en bedrijfsgroottes:

Skopos heeft ervaring met iPaaS-oplossingen voor diverse sectoren en bedrijfsgroottes. Of je nu actief bent in de logistieke sector, de detailhandel, de maakindustrie of een andere branche, wij hebben de expertise om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

 • iPaaS voor de Logistieke Sector: Als jouw bedrijf zich bezighoudt met logistiek, begrijpen we de complexiteit van jouw operationele processen. Skopos biedt op maat gemaakte iPaaS-oplossingen om jouw logistieke processen te optimaliseren, van supply chain management tot orderverwerking.
 • iPaaS voor Grote Bedrijven: Grote bedrijven hebben vaak te maken met complexe systemen en hoge eisen voor schaalbaarheid. Skopos heeft ervaring in het leveren van iPaaS-oplossingen die kunnen meegroeien met jouw organisatie en de uitdagingen van grootschalige integratie aanpakken.
 • iPaaS voor Middelgrote Bedrijven: Middelgrote bedrijven hebben hun eigen unieke behoeften en budgettaire overwegingen. Skopos biedt kosteneffectieve iPaaS-oplossingen die passen bij jouw omvang en doelstellingen.
 • Open Source iPaaS: Als je geïnteresseerd bent in open source iPaaS-oplossingen, kunnen wij je adviseren over de beste tools en platforms die aan jouw eisen voldoen.
 • iPaaS voor de Detailhandel: De detailhandel is een zeer competitieve sector waarin efficiëntie essentieel is. Skopos helpt retailers bij het optimaliseren van processen, voorraadbeheer en klantgerichte integraties.
 • iPaaS voor de Maakindustrie: In de maakindustrie is integratie vaak cruciaal voor het stroomlijnen van productieprocessen en supply chain-beheer. Skopos biedt maatwerkoplossingen voor fabrikanten om hun concurrentievermogen te vergroten.

Onze diensten en deskundigheid onder één dak:

 • iPaaS-Advies: Skopos biedt uitgebreid advies om je te helpen bij het selecteren van de juiste iPaaS-oplossing, ongeacht de omvang van je organisatie of je branche. We begrijpen dat jouw behoeften uniek zijn en passen onze aanbevelingen daarop aan.
 • Partnerschapsadvies: Het vinden van de juiste implementatiepartners en leveranciers kan een uitdaging zijn. Skopos helpt je bij het identificeren van partners die passen bij jouw project en organisatie, gebaseerd op kwaliteit, expertise en track record.
 • Implementatiebegeleiding: We bieden actieve begeleiding tijdens de implementatiefase om ervoor te zorgen dat jouw iPaaS-oplossing naadloos wordt geïntegreerd in je bedrijfsprocessen. We zijn er om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt.
 • Maatwerkoplossingen: We begrijpen dat geen twee organisaties hetzelfde zijn. Skopos biedt maatwerkoplossingen die zijn afgestemd op jouw specifieke situatie en doelstellingen. Of je nu complexe integraties nodig hebt of eenvoudige workflows, wij hebben de expertise om aan jouw eisen te voldoen.
 • Ondersteuning op Maat: Bij Skopos geloven we in partnerschappen. We blijven betrokken bij jouw integratieproject, zelfs nadat de implementatie is voltooid. Ons team staat altijd klaar om ondersteuning te bieden en eventuele problemen op te lossen.

iPaaS-oplossingen op maat

Bij Skopos begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en zijn eigen uitdagingen en doelstellingen heeft. Daarom bieden we iPaaS-oplossingen op maat die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Ons proces begint met een grondige analyse van jouw huidige situatie en doelstellingen. Op basis daarvan ontwerpen we een oplossing die perfect past bij jouw organisatie.

Onze oplossingen omvatten:

 • Selectie van de juiste iPaaS-technologie: Wij helpen je bij het kiezen van de juiste iPaaS-technologie die voldoet aan jouw technische vereisten en budget.
 • Integratie van applicaties: Skopos integreert jouw bestaande applicaties en systemen om de efficiëntie te maximaliseren en gegevensstromen te verbeteren.
 • Data- en cloudintegratie: We zorgen ervoor dat jouw data veilig en naadloos wordt overgedragen tussen lokale en cloudomgevingen.
 • Realtime monitoring en beheer: Onze oplossingen omvatten realtime monitoring en beheer van integraties om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.
 • Workflowautomatisering: We automatiseren repetitieve taken en processen om de productiviteit te verhogen.
 • Ondersteuning en onderhoud: Skopos biedt voortdurende ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat jouw integraties probleemloos blijven werken.

Jouw succes is onze missie

Bij Skopos staat jouw succes centraal. We zijn er om je te begeleiden op weg naar naadloze integratie en om ervoor te zorgen dat jouw iPaaS-project een succes wordt. Of je nu jouw bedrijfsprocessen wilt optimaliseren, de communicatie tussen systemen wilt verbeteren of nieuwe kansen wilt benutten met gegevensintegratie, Skopos heeft de expertise en ervaring om je te helpen.

Neem vandaag nog contact op met Skopos voor een persoonlijk adviesgesprek. Samen kunnen we de perfecte iPaaS-oplossing vinden om jouw bedrijf te laten groeien en gedijen in de snel veranderende wereld van integratie en cloud-iPaaS. Bij Skopos geloven we in de kracht van samenwerking en in het leveren van oplossingen die jouw bedrijf vooruit helpen. Jouw succes is onze missie, en we kijken ernaar uit om met je samen te werken.

We komen graag bij je langs voor onafhankelijk advies over ERP, PLM, iPaaS en overige business software