Word jij onze nieuwe collega?

Senior Applicatie Architect

Wil jij als Applicatie Architect een impact maken bij onze klanten en bijdragen aan de digitale transformatie van diverse bedrijven? Wij bieden uitdagende projecten, een professioneel team en volop ruimte voor persoonlijke groei.

Daarom wil je als Applicatie Architect bij Skopos  werken:

 • Ontwerp en implementeer geïntegreerde business software oplossingen voor diverse sectoren.
 • Begeleid opdrachtgevers in het realiseren van hun applicatiearchitectuur en IT roadmap.
 • Maak deel uit van een sociaal en professioneel team en krijg de mogelijkheid om jezelf continu verder te ontwikkelen.

Dit ga je bij ons doen

Als Applicatie Architect bij Skopos ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van opdrachtgevers in de industrie, groothandel en e-commerce bij vraagstukken op het gebied van applicatiearchitectuur, ERP en IT roadmaps. Je werkt aan het ontwerpen en implementeren van de geïntegreerde business software roadmap, bij nationale en internationale opdrachtgevers variërend van 50 tot 1.000+ medewerkers. Dit omvat diverse sectoren, zoals productie, groothandel en e-commerce: van nanotechnologie en automotive tot tuinproducten of snoepgoed. En over een andere as gedefinieerd: familiebedrijven, beursgenoteerde bedrijven, private equity owned en snelgroeiende bedrijven. Je kijkt verder dan alleen business software en erkent de rol van mensen en bedrijfsprocessen bij het implementeren van strategie en het behalen van bedrijfsdoelen.

Je houdt je onder meer hiermee bezig:

 • Voeren van doorlichtingen van bedrijfsprocessen en informatievoorziening.
 • Ontwikkelen van toekomstige applicatiearchitectuur en IT roadmap.
 • Begeleiden van opdrachtgevers bij stakeholder management en change management.
 • Bewaken van kwaliteit bij implementaties met meerdere software domeinen (ERP, IPAAS, PLM, MES, WMS, etc.)en integraties.
 • Ontwikkeling van werkmethoden en kennisontwikkeling van belangrijke software domeinen.
 • Coachen van Skopos collega’s.

Jij bent…

Een analytische en creatieve professional met sterke contactuele vaardigheden. Je hebt ervaring als applicatiearchitect en bent bekend met datamanagement in applicatiearchitecturen. Je bent op de hoogte van alle relevante trends in ICT en informatievoorziening en in staat om dit pragmatisch te vertalen naar de context van je opdrachtgevers. Je wilt jezelf, de klant-teams en het Skopos team continu verder ontwikkelen. Je hebt een duidelijk “T-profiel”: je bent een generalist met minstens één relevant specialisme in ons werkterrein
Daarnaast ben je een teamspeler en beschik je over uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je laat je niet leiden door de belangen van softwareleveranciers, maar toont commitment aan het projectresultaat om tot de best werkende oplossing voor de opdrachtgever te komen.

Dit breng je ook mee:

 • WO denk- en werkniveau met een bedrijfskundige of bèta studieachtergrond.
 • Meer dan 10 jaar werkervaring met business software, waarvan minimaal 3 jaar als applicatiearchitect.
 • Ervaring met en visie op datamanagement in applicatiearchitecturen
 • Ervaring als externe consultant en in een productie- of groothandelsomgeving.
 • Ruime kennis van ERP en aanverwante business software systemen.

Jouw ontwikkeling bij Skopos

Bij Skopos  krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Je werkt samen met hoogopgeleide en ervaren adviseurs. We stimuleren een cultuur van voortdurende groei en leren, door middel van trainingen en interne kennisdeling. Daarnaast moedigen we individuele ontwikkeling aan door middel van persoonlijke ontwikkelingsplannen en de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden en verantwoordelijkheden op te nemen in uitdagende projecten.

Dit krijg je van ons

Skopos is een snelgroeiende en hechte organisatie waar je gelijkgestemde professionals ontmoet. We hechten veel waarde aan het sociale karakter van ons bedrijf en begrijpen dat een goede balans tussen werk en privé essentieel is voor het welzijn en de tevredenheid van onze medewerkers.

Ons motto is ‘samen steeds beter’. Het is een uitdrukking die onze toewijding aan voortdurende verbetering en ontwikkeling benadrukt, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.
Bij Skopos bieden we jou de mogelijkheid om prachtige opdrachten uit te voeren en om samen te werken in een sociaal en professioneel team van collega’s.

Daarnaast bieden we je natuurlijk een prima pakket van primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden; hierover kunnen we je meer vertellen in een kennismakingsgesprek.

Over Skopos als werkgever

Skopos is een toonaangevend advies- en projectmanagement bureau gespecialiseerd in business software. Met onze 25 collega’s zijn we experts in onafhankelijk advies en implementatie van bedrijfssoftware. We begeleiden klanten stap voor stap naar optimale processen en de beste softwareoplossingen met behulp van onze Skopos-werkmethode. Samen met onze klanten, hun teams en onze specialisten streven we naar een effectief proces. Onze groeiende organisatie richt zich steeds meer op complexe vraagstukken, waarbij we het complete landschap van business software ontwerpen en implementeren in een regierol samen met de klant.

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan

Voldoe jij aan de eisen en herken jij jezelf in deze functie, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Stuur je motivatie en je CV naar Gerrit.Vixseboxse@skopos.nl.