Optimaliseer jouw bedrijf met Skopos: leidende ERP adviespartner voor onafhankelijk en objectief selectie- en implementatie advies

Vergroot jouw rendement met selectie en -implementatie van het juiste ERP systeem

Welkom bij Skopos, de expert op het gebied van selectie en implementatie advies van ERP-systemen en andere bedrijfssoftware voor professionele bedrijven. Onze focus ligt specifiek op de industrie, handel en zakelijke dienstverlening. Of je nu een familiebedrijf bent of een snelgroeiende onderneming, bij Skopos beschikken wij over de specifieke kennis om jou te begeleiden bij jouw ERP-selectie en -implementatie. Wij geloven in het gezamenlijk behalen van succes door het optimaliseren van jouw ERP-software.

Efficiënte en onafhankelijke selectie en implementatie van ERP, cloud-ERP, open source, voor bedrijfsverbetering: Keuzeadvies en implementatie-advies voor grote, middelgrote bedrijven.

De juiste selectie van een ERP systeem: Waarom is dit zo belangrijk?

Bij Skopos beschouwen we de selectie van de juiste ERP-software niet als een risico, maar als een kans om jouw concurrentiepositie te versterken. Dit is het gereedschap dat jouw bedrijf nodig heeft om te groeien en te bloeien. De keuze voor het juiste ERP-pakket is van essentieel belang voor bedrijven om diverse redenen. Een effectief ERP systeem integreert bedrijfsprocessen, verhoogt de data-integriteit, biedt real-time inzichten en schaalbaarheid, en verbetert klantrelatiebeheer. Bovendien levert het concurrentievoordeel op, optimaliseert kosten, garandeert compliance, en ondersteunt betere besluitvorming en innovatie. Bij Skopos begrijpen we dit belang en bieden we expertise in ERP-selectie en implementatie. Onze meer dan 25 jaar ervaring minimaliseert risico’s en maximaliseert de voordelen, waardoor bedrijven met vertrouwen kunnen groeien en excelleren. Het succes begint altijd met een gedegen voorbereiding en het maken van de juiste keuze. Ook als deze keuze verder reikt dan enkel ERP, ben je bij Skopos aan het perfecte adres. Naast diepgaande kennis van ERP-software hebben wij expertise in andere bedrijfssoftware, zoals CRM, PLM en/of MES.

Bij Skopos staan we klaar om jouw bedrijf te begeleiden, ongeacht de omvang. Of het nu gaat om een on-premises ERP-systeem voor grote bedrijven, een cloud-ERP oplossing voor middelgrote bedrijven, of een open source ERP-oplossing voor kleine bedrijven, wij hebben de ervaring en kennis om jou te ondersteunen. Specifiek voor de maakindustrie en de logistieke sector bieden wij afgestemde ERP-systemen om jouw processen te optimaliseren.

25+ jaar ervaring in ERP risicobeheersing en implementatie

Wij begrijpen dat ERP ook risico’s met zich meebrengt, maar met Skopos als partner kun je vertrouwen op meer dan 25 jaar ervaring in het omzeilen en beheersen van deze risico’s. Onze bewezen aanpak en diepgaande kennis stellen ons in staat om jouw ERP-implementatie soepel te laten verlopen en de voordelen ervan volledig te benutten.

 

De Skopos methodiek

Ontdek de Skopos-methodiek: Naadloze begeleiding bij ERP-selectie en -implementatie voor elk bedrijf. Onze bewezen aanpak maximaliseert succes.

De unieke aanpak van Skopos bij ERP-selectie

Om uw strategie succesvol te realiseren, is het essentieel dat je organisatie (mensen), processen en informatievoorziening in balans zijn. Je kunt je bedrijfsprocessen goed op orde hebben en een solide organisatie hebben, maar zonder de juiste ERP-software zul je merken dat je ambities worden belemmerd. Bij Skopos geloven we in partnerschap en samenwerking. We gaan samen met jou op zoek naar de meest geschikte ERP-oplossing die perfect aansluit op de kritische processen die jouw bedrijf uniek maken. We begrijpen dat het niet alleen de processen zijn die je organisatie onderscheidend maken, maar dat juist de mensen in je organisatie het verschil maken.

De unieke aanpak van Skopos

Onafhankelijk advies voor selectie en implementatie.

Kies voor Skopos, kies voor succes

Ben je op zoek naar het beste ERP-systeem? Wil je een vergelijking maken van verschillende ERP-systemen? Of zoek je deskundig advies over ERP-selectie en implementatie? Bij Skopos zijn we gepassioneerd door het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het realiseren van groei. Kies voor Skopos en kies voor succes.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen bij het selecteren en implementeren van het ideale ERP-systeem. Samen streven we naar jouw succes en groei!

We komen graag bij je langs voor onafhankelijk advies over ERP, PLM, iPaaS en overige business software

Vind hier antwoord op de meest gestelde vragen.

Een ERP-systeem, oftewel Enterprise Resource Planning-systeem, is een geïntegreerde softwareoplossing die organisaties helpt bij het beheren en stroomlijnen van hun bedrijfsprocessen. Het biedt een gecentraliseerd platform waarin verschillende afdelingen en functies binnen een organisatie kunnen samenwerken en informatie delen.

Een ERP-systeem biedt verschillende voordelen voor bedrijven. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Procesefficiëntie: ERP-systemen automatiseren repetitieve taken en stroomlijnen bedrijfsprocessen. Dit leidt tot verhoogde efficiëntie, snellere doorlooptijden en een vermindering van menselijke fouten.
 2. Geïntegreerde informatie: Een van de belangrijkste voordelen van ERP is de mogelijkheid om informatie uit verschillende afdelingen en functies te integreren in één centraal systeem. Hierdoor hebben medewerkers toegang tot real-time gegevens, waardoor ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.
 3. Betere besluitvorming: Dankzij de rapportage- en analysemogelijkheden van ERP-systemen kunnen bedrijven diepgaande inzichten krijgen in hun activiteiten. Dit helpt bij het nemen van strategische beslissingen en het identificeren van trends en kansen.
 4. Klantenservice: ERP-systemen stellen medewerkers in staat om klantinformatie snel en gemakkelijk te raadplegen, waardoor ze beter kunnen reageren op vragen, problemen en behoeften van klanten.
 5. Voorraadbeheer: Met een ERP-systeem kunnen organisaties hun voorraadniveaus en -stromen nauwkeurig volgen, waardoor ze overmatige voorraad of tekorten kunnen voorkomen. Dit helpt bij het optimaliseren van de voorraadkosten en het vermijden van stilstand in de productie.
 6. Financiële controle: ERP-systemen integreren financiële gegevens, zoals boekhouding, facturering en budgettering, waardoor nauwkeurige financiële rapportage en controle mogelijk zijn.
 7. Werknemersproductiviteit: Door processen te automatiseren en informatie gemakkelijk toegankelijk te maken, kunnen werknemers productiever werken en zich richten op taken met een hogere toegevoegde waarde.
 8. Schaalbaarheid: ERP-systemen zijn meestal schaalbaar, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan de groei van een organisatie. Nieuwe modules en functies kunnen worden toegevoegd naarmate de behoeften veranderen.
 9. Standaardisatie: Een ERP-systeem stimuleert het gebruik van gestandaardiseerde processen en procedures binnen de hele organisatie, wat leidt tot consistentie en uniformiteit.
 10. Compliance en beveiliging: Veel ERP-systemen bieden mogelijkheden voor gegevensbeveiliging en naleving van regelgeving, waardoor organisaties kunnen voldoen aan industriestandaarden en wettelijke vereisten.

Kortom, een goed geïmplementeerd ERP-systeem kan helpen de algehele efficiëntie van een bedrijf te verbeteren, de besluitvorming te ondersteunen en een concurrentievoordeel te behalen.

De juiste selectie van een ERP-systeem is van essentieel belang omdat het bedrijfsprocessen integreert, data-integriteit verhoogt, real-time inzichten biedt en schaalbaarheid mogelijk maakt. Het verbetert klantrelatiebeheer, levert concurrentievoordeel op, optimaliseert kosten, garandeert compliance en ondersteunt betere besluitvorming en innovatie.

De kosten van een ERP-systeem variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang van de organisatie, de functionaliteiten en modules die worden gekozen, de complexiteit van de implementatie en de leverancier van het ERP-systeem.

Het kiezen van het juiste ERP-systeem is een belangrijke beslissing die grondige planning en evaluatie vereist. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om het beste ERP-systeem voor jouw organisatie te kiezen:

 1. Bepaal je behoeften: Identificeer eerst de specifieke behoeften van je organisatie. Welke processen wil je verbeteren? Welke functionaliteiten zijn essentieel voor je bedrijf? Maak een lijst van vereisten op basis van je operationele processen.
 2. Onderzoek leveranciers: Onderzoek verschillende ERP-leveranciers op de markt. Kijk naar hun trackrecord, klantrecensies, technologieën die ze gebruiken en hun aanwezigheid in jouw branche.
 3. Vergelijk functionaliteiten: Vergelijk de functionaliteiten en modules die elk ERP-systeem biedt. Zorg ervoor dat het systeem een goede dekking heeft voor de specifieke behoeften van je organisatie.
 4. Schaalbaarheid: Overweeg of het ERP-systeem schaalbaar is om toekomstige groei van je organisatie aan te kunnen. Je wilt niet dat je over een paar jaar opnieuw moet overstappen op een ander systeem.
 5. Cloud vs. On-premises: Beslis of je een cloudgebaseerd ERP-systeem wilt (gehost op externe servers) of een on-premises systeem (geïnstalleerd op je eigen servers). Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, zoals kosten, flexibiliteit en beheer.
 6. Budget: Stel een realistisch budget vast voor de implementatie van het ERP-systeem, inclusief licenties, implementatie, training en onderhoudskosten. Houd ook rekening met toekomstige operationele kosten.
 7. Demonstraties en testen: Vraag om live demonstraties van de ERP-systemen die je overweegt. Dit geeft je een beter idee van hoe het systeem werkt en of het aan je verwachtingen voldoet. Je kunt ook vragen om een proefversie of een pilotproject om het systeem in de praktijk te ervaren.
 8. Gebruiksvriendelijkheid: Let op de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Het moet intuïtief zijn voor je medewerkers om te gebruiken, anders kan de adoptie moeilijk zijn.
 9. Ondersteuning en training: Informeer naar de ondersteuningsmogelijkheden en training die de ERP-leverancier biedt. Een goede ondersteuning en training zijn essentieel voor een succesvolle implementatie.
 10. Referenties en case studies: Vraag om referenties of bekijk case studies van organisaties die hetzelfde ERP-systeem hebben geïmplementeerd. Dit kan je helpen inzicht te krijgen in de ervaringen van andere gebruikers.
 11. Implementatiepartners: Als je van plan bent om externe consultants of implementatiepartners in te schakelen, zorg er dan voor dat ze ervaring hebben met het gekozen ERP-systeem.
 12. Risicobeoordeling: Beoordeel mogelijke risico’s en uitdagingen die zich kunnen voordoen tijdens de implementatie. Zorg voor een gedegen plan om deze risico’s aan te pakken.

Het kiezen van het juiste ERP-systeem is een strategische beslissing die een aanzienlijke impact kan hebben op de efficiëntie en concurrentiepositie van je organisatie. Neem de tijd om grondig te evalueren en eventueel deskundig advies in te winnen om de beste keuze te maken. Skopos is de onafhankelijke adviespartner die je hierbij kan helpen.

Skopos heeft meer dan 25 jaar ervaring in het beheren van ERP-risico’s en het succesvol implementeren van ERP-systemen. Onze bewezen aanpak minimaliseert risico’s en maximaliseert de voordelen voor bedrijven.

Onze unieke aanpak ligt in ons partnerschap en onze samenwerking met klanten. We zoeken naar de meest geschikte ERP-oplossing die perfect aansluit op de kritische processen die jouw bedrijf uniek maken, met een speciale nadruk op de rol van mensen in jouw organisatie.

Als je op zoek bent naar het beste ERP-systeem, een vergelijking van verschillende ERP-systemen of deskundig advies over ERP-selectie en implementatie, dan is Skopos jouw keuze voor succes. We zijn gepassioneerd door het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het realiseren van groei en hebben een unieke aanpak waarin jouw processen en mensen centraal staan.