E-commerce & handel

Digitalisering speelt een bepalende rol bij handels- en e-commercebedrijven. Dit weten wij maar al te goed. Wij helpen u grip te krijgen op uw applicatielandschap en informatiestromen. Maar ook hebben we oog voor uw mensen en uw bedrijfsprocessen. Samen met u maken we het verschil.

   

   • Voor een e-commercebedrijf is de klantreis, of customer journey, een van de belangrijkste zaken. Deze moet perfect zijn. Maar wanneer het tijd is om beloftes waar te maken, is een goede back office cruciaal. Voor bedrijven die van nature vooral heel klantgericht zijn, is dat laatste vaak nog een behoorlijke uitdaging. Bijvoorbeeld in tijden wanneer de vraag plotseling flink toeneemt.

   

    

    • Alles wordt namelijk in het werk gesteld om de klant tevreden te stellen. Gaten worden gedicht met het aannemen van nog meer enthousiaste medewerkers. Maar per saldo levert dat niet altijd het gewenste resultaat. Dit heeft vooral te maken met de onderliggende systemen. Deze moeten efficiënt en gebruikersvriendelijk werken. De website kan de extra drukte misschien nog aan, maar daarachter bevindt zich nog een hele wereld van voorraden, logistiek, klantenservice en business software die alles met elkaar verbindt. Bedenk daarbij dat business software niet alleen de zogeheten ‘happy flow’ moet ondersteunen, maar ook alle uitzonderingsgevallen. Zoals order- of productwijzigingen. Vaak is dat helaas niet het geval, waardoor een probleem al gauw een dubbel probleem wordt.

   Doorsta met ons de stresstest

   Tijdens de ‘stresstest’ van het afgelopen jaar, met de uitbraak van corona en de daaropvolgende lockdown, zijn veel e-commercebedrijven finaal door het ijs gezakt als het gaat om het waarmaken van hun klantbelofte. Begrijpelijk vanwege de uitzonderlijke situatie, maar ook een gemiste kans. Wij staan daarom voor deze bedrijven klaar om hun ‘achterkant’ te verbeteren waardoor zij hun klanten in de toekomst beter kunnen bedienen.
    
   Wij kennen de sectoren waarin onze klanten opereren door en door. Om competitief te zijn, moeten handels- en e-commercebedrijven zich bewust zijn van hun toegevoegde waarde voor klanten en hun positie in de keten. Als architect voor al uw business software overzien wij de sector en de complexiteit die het inregelen van informatiesystemen met zich meebrengt. Daarbij letten we niet alleen op technologie, maar ook op de mensen en processen. Niet alleen binnen uw organisatie zelf, maar ook daarbuiten.

   Rendement op korte én lange termijn

   Uniek aan onze benadering is dat wij verder kijken dan de business software waar wij zo in thuis zijn. We kijken ook naar de kwaliteit van (kern)gebruikers en de bijbehorende processen. Zeker in een wereld waarin de focus vaak ligt op rendement op korte termijn, profiteert u met ons van een partner die steeds op zoek is naar toegevoegde waarde en u helpt met het borgen en verbeteren van processen.
    
   Net als uw organisatie veranderen wij ook. Natuurlijk, wij begeleiden uw bedrijf in alle stappen van een business software project. Dat doen wij al jaren voor onze klanten. Dit begint al met een proces- en informatieanalyse. Daarna kijken wij naar de applicatie-architectuur en stellen wij samen met u een roadmap op waarmee u de toekomst aankan. Voor het moderniseren van uw softwarelandschap kunt u op ons vertrouwen voor zowel de selectie, implementatie en optimalisatie van business software. Niet alleen zijn wij de projectleider, maar ook de regisseur. Zo hebben wij ruime ervaring in het aansturen van verschillende (software)leveranciers. Wij zien ook toe op de samenhang tussen projecten en systemen.

   Geen doolhof maar oplossingen

   Bij business software speelt complexiteit een grote rol, met vraagstukken die zich zelden beperken tot één applicatie. In korte tijd stellen wij voor u vast wat de grootste uitdagingen zijn, maar ook de achterliggende oorzaken en gaan wij samen op zoek naar het antwoord. Dit antwoord kan liggen in de systemen, maar ook in de processen en mensen. Waar u misschien een doolhof ziet, zien wij de oplossingen. Samen laten we de wereld – úw wereld – beter draaien.
    
   Maar we gaan ook verder wanneer er eenmaal een oplossing is gevonden. Na een implementatie is het juist niet ‘business as usual’. Samen met u zorgen wij dat uw business software goed blijft functioneren. En we optimaliseren verder in samenwerking met uw interne organisatie, kerngebruikers en leveranciers. Met als einddoel een resultaat dat staat als een huis. In een competitieve sector als de handel en e-commerce, is onze ervaring, maakt dit nu nét het verschil tussen eten of gegeten worden.
    
   Even vrijblijvend klankborden over de kansen binnen uw bedrijf? Bel of mail ons. Wij helpen u  graag aan de best passende oplossing.