Word jij onze nieuwe collega?

Senior Projectmanager

Wil jij als Senior Projectmanager bij Skopos een belangrijke rol spelen in het begeleiden van opdrachtgevers naar digitale transformatie en samenwerken in een sociaal en professioneel team? Ontdek de uitdagende projecten, de ontwikkelingsmogelijkheden en de goede werksfeer bij Skopos.

Daarom wil je als Senior Projectmanager bij Skopos werken:

 • Begeleid opdrachtgevers in de industrie, groothandel en e-commerce bij projecten en programma’s op het gebied van digitale transformatie.
 • Speel een belangrijke rol in de ontwikkeling van werkmethoden en kennisontwikkeling op het gebied van business software projecten.
 • Werk samen in een sociaal en professioneel team, waarin jouw bijdrage van grote waarde is.

Dit ga je bij ons doen

Als Senior Projectmanager bij Skopos ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van opdrachtgevers in de industrie, groothandel en e-commerce bij projecten en programma’s op het gebied van applicatiearchitectuur, pakketselectie en implementatie. Je werkt aan het ontwerpen en implementeren van de geïntegreerde business software roadmap bij nationale en internationale opdrachtgevers, variërend van 50 tot 1.000+ medewerkers. Je werkt samen met een team aan diverse projecten in verschillende sectoren, zoals nanotechnologie, automotive, tuinproducten en snoepgoed. Naast de vakinhoudelijke aspecten besteed je aandacht aan relatiemanagement, change management en de verbinding tussen projecten en de strategie van de opdrachtgevers.

Je houdt je onder meer hiermee bezig:

 • Afstemmen met leveranciers over projectaanpak, fasering, deliverables en workload.
 • Vertalen van leveranciersinspanningen naar de inspanningen aan de klantzijde.
 • Opzetten van een collaboratieve planning met klanten en leveranciers.
 • Verdelen van werkpakketten en wekelijks de voortgang opvolgen.
 • Operationeel leiden van projecten en impactanalyses verzorgen.
 • Detecteren en managen van risico’s en mitigerende maatregelen.
 • Enthousiasmeren van het team en verzorgen van projectstatusrapporten.
 • Aansturen of uitvoeren van stakeholdermanagement en change management.
 • Coachen van collega’s en verbeteren van de methodiek voor projectmanagement.

Jij bent…

Een senior projectmanager met HBO+ denk- en werkniveau, bij voorkeur met een bedrijfskundige of bèta studieachtergrond. Je hebt ervaring met Prince2 of vergelijkbare methodologieën, Agile/Scrum/Sprint, programma- en portfoliomanagement en change management. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar ervaring als projectleider in business software projecten, waarvan minimaal 3 jaar als programma- of portfoliomanager. Je hebt ervaring als externe projectleider en kennis van selectie- en architectuurprojecten, evenals implementatieprojecten. Je hebt sterke softskills, zoals doorzettingsvermogen, initiatief, zelfstandigheid, motivatie, en resultaatgerichtheid.

Dit breng je ook mee:

 • HBO+ denk- en werkniveau met bedrijfskundige of bèta studieachtergrond.
 • Kennis van Prince2 of vergelijkbaar, Agile/Scrum/Sprint, programma- en portfoliomanagement en change management.
 • Werkervaring in productie- en/of groothandelsbedrijven.
 • Minimaal 5 jaar ervaring als projectleider in business software projecten.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als programma- of portfoliomanager.
 • Ervaring als externe projectleider en kennis van selectie- en architectuurprojecten, evenals implementatieprojecten.
 • Sterke softskills zoals doorzettingsvermogen, initiatief, zelfstandigheid, motivatie en resultaatgerichtheid.

Jouw ontwikkeling bij Skopos

Skopos is toonaangevend op het gebied van digitale transformatie en business software projecten. Als Senior Projectmanager bij Skopos krijg je de kans om prachtige opdrachten uit te voeren bij diverse bedrijven en jezelf, het klantteam en het Skopos-team continu verder te ontwikkelen. We bieden een uitgebreid pakket aan primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden, die we graag in een kennismakingsgesprek toelichten.

Dit krijg je van ons

Skopos is een snelgroeiende en hechte organisatie waar je gelijkgestemde professionals ontmoet. We hechten veel waarde aan het sociale karakter van ons bedrijf en begrijpen dat een goede balans tussen werk en privé essentieel is voor het welzijn en de tevredenheid van onze medewerkers.

Ons motto is ‘samen steeds beter’. Het is een uitdrukking die onze toewijding aan voortdurende verbetering en ontwikkeling benadrukt, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.
Bij Skopos bieden we jou de mogelijkheid om prachtige opdrachten uit te voeren en om samen te werken in een sociaal en professioneel team van collega’s.

Daarnaast bieden we je natuurlijk een prima pakket van primaire, secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden; hierover kunnen we je meer vertellen in een kennismakingsgesprek.

Over Skopos als werkgever

Skopos is een toonaangevend advies- en projectmanagement bureau gespecialiseerd in business software. Met onze 25 collega’s zijn we experts in onafhankelijk advies en implementatie van bedrijfssoftware. We begeleiden klanten stap voor stap naar optimale processen en de beste softwareoplossingen met behulp van onze Skopos-werkmethode. Samen met onze klanten, hun teams en onze specialisten streven we naar een effectief proces. Onze groeiende organisatie richt zich steeds meer op complexe vraagstukken, waarbij we het complete landschap van business software ontwerpen en implementeren in een regierol samen met de klant.

Maak van deze vacature jouw nieuwe baan

Voldoe jij aan de eisen en herken jij jezelf in deze functie, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Stuur je motivatie en je CV naar Gerrit.Vixseboxse@skopos.nl.

De Skopos adviseur geeft onafhankelijk advies over selectie en implementatie van bedrijfssoftware