Samen steeds beter

Skopos, samen steeds beter

Samen steeds beter met Skopos

De digitalisering van onze samenleving is in volle gang. In het bedrijfsleven gaat deze ontwikkeling misschien wel het snelst. Steeds meer bedrijfsprocessen zijn gedigitaliseerd. Samen met u en uw team zorgen wij ervoor dat al uw systemen steeds beter draaien en steeds beter samenwerken. Zodat alles werkt, zoals het moet werken.
 
Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen spelen al tientallen jaren een centrale rol in het bedrijfsleven. Inmiddels is deze rol wel wat veranderd: er zijn vele nieuwe systemen en business apps bijgekomen – bijvoorbeeld voor magazijnbeheer, productievloerautomatisering, product management, order fulfillment en relatiebeheer – die allemaal op hun eigen manier cruciaal zijn voor de informatievoorziening in een organisatie. Maar wat hetzelfde is gebleven, is dat de implementatie van een nieuw bedrijfsinformatiesysteem voor elk bedrijf een enorme uitdaging is. Daarom begeleidt Skopos al sinds 1998 organisaties met de selectie, implementatie en optimalisatie van bedrijfsinformatiesystemen. En natuurlijk ondersteunen wij bij de integratie in het applicatielandschap. Met als doel om samen met jouw mensen het maximale rendement te halen uit een slimme inrichting van het dagelijks werk: de bedrijfsprocessen.

De mens centraal

De naam Skopos is niet zomaar gekozen. Het is het Griekse woord voor gids en verkenner: precies de rollen die wij tijdens het selectie- en implementatieproces van een bedrijfsinformatiesysteem vervullen. Dat is nodig, want de impact van een nieuw bedrijfsinformatiesysteem is meestal veel groter dan vooraf gedacht. Wij helpen u graag bij het vinden van een systeem om uw bedrijfsprocessen zo effectief mogelijk in te richten. Dat begint voor ons altijd met een goed gesprek met alle stakeholders, van kerngebruikers tot management. Door te luisteren en de juiste vragen te stellen brengen we in kaart wat er goed gaat binnen je bedrijf en wat er beter kan. In onze samenwerking met opdrachtgevers stellen we de medewerkers centraal; zij zijn immers de enigen die processen kunnen borgen en verbeteren.

Optimaliseren van het proces

Als onafhankelijk expert adviseren en sturen wij tijdens onderhandelingen met leveranciers. Hiermee creëren wij een gelijk speelveld tussen uw organisatie en de leverancier. Dat is nodig, want als bedrijf schaft u misschien één keer in de tien jaar een nieuw systeem aan, terwijl de leverancier op jaarbasis talloze van dit soort projecten doet. Maar ook is een leverancier meer geneigd te denken in termen van modules en functionaliteiten. Wij maken de vertaalslag van software naar de concrete processen en informatiebehoefte binnen uw organisatie.

Geen loze praatjes

Door onze jarenlange ervaring weten we precies wat er op de markt aan systemen te koop is, maar ook wie de beste implementatiepartners zijn. We begrijpen welke impact de implementatie van een nieuw systeem heeft op de bedrijfsprocessen en de organisatie als geheel. Om zo’n traject succesvol te doen, hebben wij oog voor alle aspecten: de mensen, processen, informatiesystemen en integraties. Daarbij vertrouwen we op onze ervaren adviseurs die stuk voor stuk weten waar ze mee bezig zijn. Geen holle frasen en mooie praatjes, maar met kennis van de theorie én praktijk. En voor wie afspraak ook echt afspraak is.

Samen steeds beter

Met onze Skopos-methode begeleiden we u stap voor stap om het beste naar boven te halen bij uw mensen. We helpen u bij het stellen van de juiste prioriteiten. We begeleiden u bij de selectie van een nieuw informatiesysteem. En we zijn van de partij tijdens de contractonderhandelingen, waarbij we risico’s zo veel mogelijk uitsluiten. Onze ervaren adviseurs zorgen er vervolgens voor dat de implementatie van het nieuwe systeem volgens planning verloopt en binnen budget blijft. Maar ook daarna kunt u op ons blijven bouwen. De wereld verandert, de markt staat nooit stil en softwareleveranciers brengen continu updates uit. We blijven daarom uw systemen ondersteunen en optimaliseren deze waar nodig. Zo komen we samen tot steeds betere processen en zorgen we dat alles blijft werken. Precies dus zoals het zou moeten werken.
 
Lees in de klantverhalen hoe we dit, samen steeds beter, succesvol met onze klanten hebben gedaan.