Sibo Schollema

Senior Adviseur

"Business software implementeren; voordoen, meedoen, laten doen"

Sibo heeft een bedrijfseconomische achtergrond met specialisatie logistiek.
In zijn beginjaren is hij als logistiek engineer werkzaam geweest in de industrie waar met name ook implementatie van ERP een rol speelde. Vervolgens heeft hij 12 jaar interim- en projectmanagement opdrachten uitgevoerd binnen de gebieden operations, productie en logistiek. Tijdens deze periode heeft hij zijn kennis van implementaties van grote ERP en ICT projecten verder uitgebreid.

De 10 jaar erop heeft Sibo zich ontwikkeld in het verbeteren van processen en met name in Lean Six Sigma in combinatie met verandermanagement. Hij heeft zowel als Project- en Programmamanager als Inhoudelijk Expert (Master Blackbelt) verbeterprogramma’s geleid bij bedrijven in de Service industrie, Discrete industrie en Aerospace industrie. Vervolgens heeft Sibo eindverantwoording gedragen op het gebied van Logistiek op site level (Aerospace) en als Plantmanager (Industrie).

Sibo laat zich omschrijven als een expert op het gebied van Operational excellence, Lean Six Sigma en Supply Chain management. Een daadkrachtige verandermanager met aanstekelijke drive om vanaf de werkvloer tot en met het management de processen en prestaties te verbeteren. Hij is fact driven, gestructureerd en heeft oog voor detail. Is zeer gepassioneerd om nieuwe concepten te vertalen naar praktijk, mensen daarin mee te nemen en dit om te zetten in klinkende resultaten.