Remco Timmermans

Senior Projectmanager

"Succesvolle implementatie van nieuwe business software helpt organisaties verder"

Remco Timmermans is een gedreven project- en verandermanager. Het samen met een team succesvol implementeren van veranderingen bij klanten is wat hem drijft. De wereld staat niet stil. Veranderingen en verbeteringen zijn nodig om optimaal rendement uit organisaties te blijven halen. Het is geweldig om ERP-projecten te mogen leiden die veranderingen binnen een organisatie realiseren en borgen, zodat de organisatie daarna zelfstandig verder kan. Bij het leiden van teams is niet alleen het zenden, maar juist het luisteren essentieel om draagvlak te creëren voor verbeteringen. Pas dan kan je verbeteringen goed borgen en mag je het project succesvol noemen.
 
Tijdens zijn carrière heeft Remco uiteenlopende rollen ingevuld. Zowel aan de klant als aan de zijde van de leverancier, maar altijd gerelateerd aan projecten en programma’s. Remco heeft ruime ervaring met het leiden en motiveren van teams, het communiceren met alle belanghebbenden. Hij heeft als klant zelf ervaren hoe belangrijk het delen van informatie is. Niet alleen binnen het eigen team, maar juist ook met de betrokken omgeving. Voor Remco is transparantie belangrijk om betrokkenheid van alle projectleden te creëren.
 
Naast zijn ruime praktische ervaring heeft Remco ook brede theoretische kennis. Na zijn technische opleiding als boordwerktuigkundige heeft hij bedrijfseconomie gestudeerd. In 2009 heeft hij zijn theoretische bagage verrijkt met een master in IT management bij Delft Toptech. Remco is een generalist met een brede kijk op uitdagingen. Middels een goede analyse en door het aanbrengen van structuur brengt hij oplossingen in kaart. Hij gaat pas weg als er succes geleverd is.