Jasper Plantinga

Senior Adviseur

"Samen de beste business software oplossing vinden"

Jasper Plantinga (1981) heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Hanze hogeschool in Groningen.
 
Na zijn afstuderen bij Dura Vermeer Railinfra over het Prestatie meetsysteem van ProRail heeft hij enkele jaren bij VolkerWessels gewerkt, eerst als Systems Engineer en later als Informatie Manager en Business Analist. Hier heeft hij ervaring opgedaan bij een decentrale organisatie met veel verschillende belangen en zienswijzen. De rode draad in zijn werkzaamheden binnen het concern is het verbinden van procesverbeteringen met applicatieontwikkelingen.
 
Binnen AWL-Techniek heeft hij zijn kennis en ervaring ingezet binnen de discrete industrie om applicatie management en Enterprise Architectuur te ontwikkelen. Hierbij is een koers uitgestippeld om het volledige applicatielandschap te vernieuwen. Het hart van dit Engineer to Order bedrijf, namelijk ERP en PLM, evenals aanpalende systemen voor Planning, Service en HRM, waren aan vervanging toe.
 
Jasper is in zijn element in complexe omgevingen, zowel in bestuurlijk opzicht als in IT technisch opzicht. Waarbij hij de mens niet uit het oog verliest want:“We vinden samen de beste oplossing”.