Skopos 20 jaar

2018

Skopos bestaat 20 jaar. Een feestje waard. We vieren dit door het jaar heen samen met ons fantastische team en geweldige klanten. De aftrap van ons jubileum jaar hebben we met ons gezamenlijke team gedaan. Gerrit en Ruud snijdende taart aan met op de achtergrond ons prachtig jubileumlogo. Dot logo vindt u terug op de verschillende jubileumuitingen. Volg ons via de website en LinkedIn en schrijf u in voor de nieuwsbrief.

2017 Tevreden klanten komen terug.

L. Ten Cate, in 1998 onze eerste klant. In 2017 wordt Skopos wederom gevraagd om L. Ten Cate te begeleiden. Wat maakt dat de klant terugkomt. Waarin is Skopos onderscheidend? We hebben het Jan Nijmeijer gevraagd. Jan: "Het is de benadering van Gerrit. De persoonlijke betrokkenheid bij de klant en zijn kundigheid. Dat geeft vertrouwen. De wijze waarop Gerrit, vanuit de basis, de klant begeleidt zo leidt en begeleidt hij ook zijn mensen en organisatie. Dat maakt Skopos een betrokken en kundige organisatie."
Lean Six Sigma

2016

In 2016 is het hele Skopos team glansrijk geslaagd voor het Lean Six Sigma Green Belt examen. Wij zijn trots op onze Skopos medewerkers. Skopos is nu, nog meer dan voorheen, aantoonbaar een uitstekende sparringpartner voor onze opdrachtgevers als het gaat om procesverbeteringen en informatievoorziening.
ERP-systeem

2015

Maart 2015 wordt Ruud Haring compagnon van Gerrit. Ruud neemt meer dan 20 jaar ervaring vanuit de business software wereld mee. Ervaring opgedaan in diverse rollen, variërend van kerngebruiker tijdens een grote ERP-implementatie, consultant en projectmanager bij een wereldwijde system integrator tot aan commercieel verantwoordelijke bij een relatief grote Nederlandse speler. Samen met Ruud wordt besloten om terug te gaan naar de roots, de focus wordt weer gelegd op de maak Industrie en handelsbedrijven. De klant weet precies waar wij goed in zijn en voelt de toegevoegde waarde van praktijkervaring. Kiezen is ook verliezen. We zijn gek met onze medewerkers en dan doet het pijn wanneer mensen vertrekken omdat ze graag in de sectoren willen blijven werken waar ze de laatste jaren actief zijn geweest. Gelukkig hebben allen een fijne werkplek weergevonden.

2014

In 2014 wordt Skopos partner van Present Oldenzaal. Present is makelaar in vrijwilligerswerk. Zij bieden de mogelijkheid om je als groep of individu in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Op deze manier willen wij iets teruggeven aan de samenleving. Ons eerste Present project bestaat uit schilder en tuinieren bij een jonge alleenstaande moeder met een hoge dwarslaesie tgv een trauma. Mevrouw kon vanuit haar bed de werkzaamheden achter het huis volgen. Afwisselend kwam er iemand een praatje met mevrouw maken.Voor een bedrijf zijn er mogelijkheden genoeg om maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Maar met je collega’s, achter de voordeur, je handen uit de mouwen steken dat is met je bedrijf midden in de samenleving staan. Investeren in je medemens. Geheel vrijblijvend en belangeloos. Dat is met recht maatschappelijk betrokken zijn. Wij voelen ons als medewerkers van Skopos maatschappelijk betrokken. Iedereen kijkt met veel voldoening terug op deze geweldige middag.
erp selecties

2013

Eind 2013 verhuist Skopos naar de Beukweg 73 in Hengelo. Een prachtig kantoorpand dat oorspronkelijk een Hervormd wijkgebouw is. Wij zijn trots te werken vanuit dit kantoor met een mooi verhaal. Een inspirerende werkplek. Het gebouw was vanaf de jaren ‘70 van de vorige eeuw in gebruik door het Rode Kruis, o.a. trombosedienst. In 2006 neemt het architectenbureau MAS zijn intrek in dit prachtige pand. Zij zijn nu onze bovenburen. In 1952 is, naar ontwerp van de Hengelose architect Bos, het Hervormde wijkgebouw Elim gebouwd . Elim betekent: Oase. De naam is ontleend aan het Oude Testament. Het is de oase waar de Israëlieten verbleven na hun tocht door de Rode Zee. De plaatsnaam Elim betekent “Grote bomen” en is volgens de Bijbel de naam van een oase met twaalf waterbronnen en zeventig palmbomen. Na hun uittocht uit Egypte sloegen Mozes en zijn volgelingen hier hun kampement op. (Exodus 15:27, en Numeri 33:9).

2013

Verhuizen doen we natuurlijk ook samen. Het hele team is op zaterdag paraat en we verhuizen de boel over. Als allerlaatste halen Michel Leussink en Henk Dijksterhuis het Skopos-bord van de gevel. We hebben definitief afscheid genomen van 12 jaar Hanzepoort.

2013

Skopos bestaat 15 jaar. Dat wordt gevierd met een reis naar Lissabon. Een blijk van waardering naar alle collega’s. Zelfs oud collega’s worden uitgenodigd en gaan mee.

2012

In 2012 richt Skopos Participaties BV op. Een productiebedrijf zit in zwaar weer. Er is geen geld. Er is wel dringend behoefte aan logistieke expertise en ERP-ervaring om een snelle "turn around" van het bedrijf te realiseren. Skopos wil graag helpen. Een tijdelijke deelneming blijkt de oplossing voor dit probleem. Dit prachtige bedrijf hebben we er gelukkig goed bovenop geholpen. In goed onderling overleg zijn we weer uitgetreden. Een klassieke win-win situatie. Buitengewoon verantwoordelijkheidsgevoel voor je klant. Wie doet ons dat na?

2011

Jaarlijks terugkerende uitjes. Waardering voor elkaar als mens is een groot goed bij Skopos. Samen leuke activiteiten ondernemen en mooie herinneringen opbouwen past daar prima bij. Een kleine sfeerimpressie van de uitjes van de afgelopen jaren. Waarbij de jaarlijkse BBQ zeker niet mag ontbreken, altijd in een ongedwongen sfeer met het hele gezin.

2010

Met het jonge team hebben we vele jaren Sinterklaas gevierd. Geen gewoon personeelsfeetje. Skopos is meer dan een team. Het voelt meer als een familiebijeenkomst. Dit is alles zeggend over de sfeer en de cultuur bij Skopos. Elk jaar wordt er door jong en oud weer uitgekeken naar de komst van deze kindervriend.

2009

In de crisisjaren is nieuwe business software het laatste waar onze klant in wil investeren. Het bedrijfsleven ging voorop in de crisis. Vanuit zorg en gemeentelijke overheid wordt nog wel geïnvesteerd in goede begeleiding bij selectie en implementatie van Business software. Op het moment dat de crisis ook daar voelbaar wordt blijkt het bedrijfsleven weer te herstellen. De brede inzetbaarheid van onze adviseurs in deze verschillende markten sleept ons door de crisisperiode heen.

2008

Skopos bestaat 10 jaar. Weer een mijlpaal bereikt. Dit vieren we met een fijne reis naar Barcelona met alle collega’s. Het wordt een prachtige reis waarin we veel zien van de stad, een tocht met een catamaran maken en het samen heel gezellig hebben. Iets om nog lang over na te praten en zeker voor herhaling vatbaar. Een voorbeeld zien dat je blij bent met je medewerkers. Werken aan de instandhouding van goede onderlinge relaties.

2007

In 2007 komt ook Ronald weer terug naar Skopos. Zijn nieuwe uitdaging, in 20.., heeft niet gebracht wat hij ervan verwacht had. Soms moet je eerst iets achterlaten om te ervaren wat je mist. Evenwicht in werk en privé, fijne collega’s, relatieve vrijheid en leuk werk. Dat maakt Skopos speciaal voor Ronald.

2006

In 2006 verandert Skopos haar logo. Het vlaggetje wordt een ellips. Een vlag symboliseert een bereikt punt. ”We hangen de vlag uit”. Een statisch moment. Processen zijn nooit statisch maar dynamisch en doorlopend. Skopos bouwt samen met de klant aan rendement voor de klant. Draagt kennis en kundigheid over. De klant wordt daarmee uitgerust voor de toekomst.

2005

Vanaf 2005 bedient Skopos de zorg en gemeentelijke overheid vanuit een logistieke invalshoek. Zoals een ambulanceverpleegkundige eens zei:” Wij zijn niet alleen een zorginstelling, maar ook een logistieke organisatie.” We zijn trots op onze professionele bijdrage aan de structurele verbetering van de nationale logistieke prestatie binnen alle ambulancediensten en –meldkamers van Nederland. “Skopos liet zien dat plannen rust brengt in het dynamische proces in de meldkamer”; Jan Hartman (directeur ambulancezorg Rotterdam Rijnmond) “Plannen binnen een spoedorganisatie is wél mogelijk”; Pieter Haasbeek (directeur regionale ambulance dienst Hollands Midden) Jan Hartman, directeur ambulancezorg Rotterdam Rijnmond:“Skopos liet zien dat plannen rust brengt in het dynamische proces in de meldkamer” Pieter Haasbeek, directeur regionale ambulance dienst Hollands Midden:“Plannen binnen een spoedorganisatie is wél mogelijk”

2004

In 2004 komt Henk terug naar Skopos. Hij heeft een uitstap gemaakt omdat hij het echte productieleven miste. De goede contacten met Skopos zijn gebleven. Toen, wegens inkrimping bij zijn toenmalige werkgever, zijn functie op de tocht kwam te staan, kon Henk herintreden bij Skopos. Henk:"De afwisseling van de Skopos klussen, alsmede de mate van vrijheid in het organiseren van je eigen werkzaamheden geeft veel positieve energie." "Samen met de lering die ik uit ieder project meeneem maakt mij een ervaren projectmanager. De Skopos stelregel: “Een goede balans tussen werk en privé”, in combinatie met een clubje gezellige collega’s maken voor mij Skopos speciaal. Een clubje waar je graag deel van wilt uitmaken."

2003

In 2003 viert Skopos haar eerste lustrum! Alle collega’s hebben de beide directeuren en hun echtgenotes verrast met een chique diner. Zij zijn met een luxe auto thuis opgehaald. Het diner is door de collega’s zelf gekookt. Het geheel werd zelfs opgeluisterd met live muziek. Een gezellige activiteit. Als herinnering is er van deze avond een cadeau in de vorm van een collage aangeboden. Nog het ouderwetse knip- en plakwerk. Leuk hé?

2002 Privé-vliegshow

In die tijd was de militaire Vliegbasis Twente nog actief. Vanaf de vliegbasis werd geoefend voor een vliegshow. We waren net een koude acquisitie bel-actie gestart. Van bellen kwam natuurlijk niets. F16 maken nu eenmaal erg veel lawaai. De bel-actie werd gestaakt. Er werden milkshakes gehaald bij de Mc Donalds en we zijn er eens goed voor gaan zitten. Per slot van rekening zaten we eerste rang op onze eerste verdieping. We hebben onze ogen uit gekeken naar de mooie, voor ons gevoel, privé-vliegshow.

2001

Startend op de begane grond, aan de Hanzepoort in Oldenzaal, groeiden we snel door naar de eerste verdieping. In 2001 wordt Monique Dijksterhuis aangenomen voor de administratieve ondersteuning. Ook zij is nog steeds werkzaam bij Skopos.

2000

In 2000 worden twee nieuwe adviseurs aangenomen Henk Dijksterhuis en Ronald Noorman. Beide zijn tot op heden werkzaam bij Skopos. Henk en Ronald hebben beide even een uitstapje gemaakt waarover later meer. Henk werkte voor van Heek Scholco. Skopos was actief voor Ten Cate. Beide bedrijven van Geert Steinmeijer. Daar hebben Gerrit en Henk elkaar ontmoet. De functie van Henk werd te commercieel i.p.v technisch. Henk werd gevraagd door Gerrit om bij Skopos te komen werken, Zo is het avontuur begonnen.

1999

In 1999 wordt Annette Jutte aangenomen, onze eerste medewerker. Een ondernemer wordt werkgever. Altijd een spannende stap voor een ondernemer. Annette: ” Begrip voor de mens achter de medewerker, dat maakt Skopos speciaal. Goede onderlinge band met collega’s. Een prettige en veilige werkomgeving en natuurlijke leuke klanten met boeiende opdrachten! Daarnaast kreeg ik flexibiliteit. Er was een goede balans tussen zakelijk en sociaal. Dat gaf mij de mogelijkheid te blijven werken als moeder. ” ” Na 15 jaar neemt Annette met pijn in haar hart afscheid. De laatste 6 jaar heeft zij opdrachten gedaan voor de gemeente Hengelo. In dienst treden van de Gemeente Hengelo voelt als een logische stap.

1999

In 1999 verhuist Skopos naar Hanzepoort 5 in Oldenzaal. Min of meer een toevalstreffer. Een makelaar had ons gewezen op een mooie kantoorruimte, maar wij gingen kijken op het verkeerde adres. Dat bleek ineens ook een prima mogelijkheid. Een ideale uitvalbasis aan de A1.

1998

Skopos is gestart vanuit de huiskamer van één van de compagnons, in Borne. Kort daarna krijgt Skopos kantoor ruimte BTC-gebouw in Enschede. BTC is een bedrijvenverzamelgebouw met allemaal jonge startende ondernemers. Kantoorruimte van plusminus 25 m2 en gezamenlijke faciliteiten op de gang. Skopos was een beetje een vreemde eend in de bijt. Hoewel startend waren ze niet meer zo jong.

1998

In mei 1998 gaat Skopos van start. Gerrit Vixseboxse als één van de drie oprichters. Skopos betekent doel, verkenner, gids. Dit verwoordt precies wat de passie is van de Skopos adviseur. Samen met de klant de business software wereld verkennen. Als een gids de klant meenemen in het proces om te komen tot het uiteindelijke doel. Een business-softwarepakket dat past bij de ambitie van de klant. Samen bouwen, nuchter en integer, op een pragmatische manier naar een goed resultaat voor de klant. Gerrit was in die tijd al aan het werk voor Kroon Oil, van de Bosch beton Vriezeveen en L.ten cate vanuit zijn oude werkgever. Zij gaven aan wanneer je je eigen onderneming start zijn wij je eerste opdrachtgevers. Gelijktijdig liep er een groot subsidieproject. Logistiek Limburg BV. Zijn twee compagnons zaten op dit project. 15 bedrijven namen deel. Gerrit had commerciële opdrachten in Twente. De compagnons hadden het grote subsidietraject in Limburg. In april trekt Gerrit zich terug in een bibliotheek met een aantal Griekse en Poolse woordenboeken. Daar ontdekte hij Skopos en de betekenis daarvan