Fijn, weer ter plekke aan het werk bij onze klant

Aanwezig zijn bij onze klant in de 1.5 meter maatschappij. Hoe gaat dat in de praktijk? Is dit voor ieder bedrijf haalbaar? We delen graag de verschillende ervaringen van 3 van onze adviseurs.

Aanpassen; geen enkel probleem

Na vele weken eindelijk de klant weer echt in de ogen kijken. Dit gebeurde tijdens een lunchoverleg. Bij binnenkomst geen handen schudden maar handen wassen en desinfecteren. Via duidelijke looproutes vinden we onze weg naar de lunchruimte. De stoelen, rondom de tafel, staan keurig op 1,5 meter van elkaar.
 
Onderdeel van dit lunchoverleg is het ondertekenen van formulieren door verschillende mensen. De pen wordt netjes tussendoor gedesinfecteerd. We moeten, bij wijze van spreken, onze hand opsteken als één van ons naar de WC wil.
 
Goed geregeld en wel even wennen maar daarnaast is het erg fijn om de klant in real life te ontmoeten. Dit leidt tot meer diepgang tijdens het gesprek.

Gaat het niet zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat

Je deelt je kamer met twee collega’s. Zolang je aan je bureau zit is er meer dan voldoende afstand. Zo gauw je op staat om naar het toilet te gaan moet je achter je collega langs en is de afstand minder dan 1.5 meter. Wil je strikt de regel hanteren moet eerst je collega de kamer verlaten, vervolgens kun jij de kamer uit en kan de collega weer naar binnen.
 
Hetzelfde doet zich voor op de gang. Deze is te smal om elkaar te passeren op 1.5 meter afstand. Ook hier is een mouw aan te passen. Toch leidt het tot dilemma’s. De ene collega is oplettender dan de ander.
 
Groot voordeel van weer bij de klant zijn is het interactief bezig zijn. Meer informatie boven tafel krijgen. Beter kunnen inspelen en reageren op elkaar vooral op non-verbale communicatie. Zo komen we samen sneller tot de gewenste resultaten.

Volgens de regels, nuchter en pragmatisch

Na drie maanden audit op afstand kon er deze week weer een workshop gegeven worden on site. Bij deze klant wordt er gewerkt volgens de regels van het RIVM, pragmatisch, nuchter en met beide benen op de grond. Een ieder werkt zoveel mogelijk vanuit een eigen kantoorruimte.
 
Het is fijn elkaar echt te zien. De communicatie verloopt makkelijker, spontaner, directer. Even bij iemand om de deur kijken om een vraag te stellen. Samen weer aan de slag werkt toch beter wanneer je elkaar in de ogen kunt kijken. Zien en ervaren van iemands houding en lichaamstaal geeft zoveel meer toegevoegde waarde wanneer het op samenwerken aankomt.
 
Hoe zijn uw ervaringen?