ERP-systeem noodzaak voor multinational Walraven.

Na meer dan vijfentwintig jaar trouwe dienst is het huidige ERP-systeem van de Walraven Group verouderd. Niet dat de wereldwijd opererende fabrikant en leverancier van installatiesystemen heeft stilgestaan: integendeel. Maar met het oog op de toekomst en de verdere groei is een modern ERP-systeem noodzakelijk.
 
De Walraven Group, die inmiddels 77 jaar bestaat en na de Tweede Wereldoorlog begon met het zelf produceren van pijpbeugels, wil blijven groeien. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot een multinational. De business van de organisatie verandert. “De klantengroep wordt steeds internationaler en we werken steeds meer samen met architecten en installateurs om tot totaaloplossingen voor bouwprojecten te komen. Dat betekent dat we als organisatie de complexiteit uit onze bevestigingssystemen moeten halen, ze schaalbaar moeten maken en meer data moeten uitwisselen. De basis standaardiseren is noodzakelijk om een hoger serviceniveau te kunnen bieden aan onze klanten, om te kunnen groeien en om toekomstige businessmodellen te kunnen ondersteunen.” zegt Marco Deterink, Enterprise Architect bij Walraven.
 
Met locaties in tientallen landen zou een organisatie brede inventarisatie meteen heel veel tijd in beslag nemen.
Hoe ze het wel hebben aangepakt om te komen tot een nieuw ERP-systeem Walraven Group vertellen Marco Deterink en Jan-Hendrik van Walraven u graag in dit klantverhaal.